lauantai 3. joulukuuta 2016

Pergamentoitu paperi

Ruskeaa, vanhahtavaa ja eläväpintaista paperia. Monelle on lienee tuttu ohje uittaa paperia teessä tai kahvissa ruskean, vanhennetun efektin aikaansaamiseen, mutta hyvän "pergamentin" salaisuus on uunissa. Pelkässä kahvissa tai teessä uittaminen jättää lopputuloksen vähän valjuksi joten, jos haluaa tummempaa ja kunnolla ruskistunutta paperia, kannattaa käyttää kahvissa uinutta paperia uunissa. Laita paperi uunivuokaan ja kaada kahvia ja kahvinporoja paperin päälle. Vain sen verran että paperi kastuu, sillä se saa olla uunissa lähes kuivaksi asti. Sitten paperi uuniin n. 100 °C Muista vahtia paperia. Ota se uunista kun se on lähes kuiva.



Jos paperi on laadultaan kestävää, sitä voi varovasti vähän rypistellä märkänä, perus kopiopaperi repeytyy aika herkästi. Kahvinporot saavat aikaan kivoja kuviointeja paperin pintaan, mutta jos haluaa tasaisempaa ruskeaa niin ne kannattaa jättää pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti