lauantai 3. joulukuuta 2016

Pergamentoitu paperi

Hyvän "pergamentin" salaisuus on uunissa. Pelkässä kahvissa tai teessä uittaminen jättää lopputuloksen vähän valjuksi. Jos haluaa tummempaa ja kunnolla ruskistunutta paperia, kannattaa käyttää uunia. Itse käytin kahvia värjäämiseen. Laita paperi uunivuokaan ja kaada kahvia ja kahvinporoja paperin päälle. Vain sen verran että paperi kastuu, sillä se saa olla uunissa lähes kuivaksi asti. Sitten paperi uuniin n. 100 °C Muista vahtia paperia. Ota se uunista kun se on lähes kuiva.



Minä pidän näistä pergamentoiduista papereista kovasti. 
Niitä voi käyttää niin monessa paikkaa, korttiaskartelusta kalenterin koristelemiseen. 
Pidän niiden kauniin ruskeista eri sävyistä ja pinnan elävyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti